06.04.2009. Deset razloga zasto Opstina Tuzla nije trebala nagraditi Slobodana Vaskovica

1.)Slobodan Vaskovic ne voli Tuzlu i to je u nekoliko navrata javno demonstrirao pisuci negativno o Tuzli i Tuzlacima(u ratu narocito).Stoga ga svaki patriot Tuzle ne moze i ne smije podrzavati(u bilo kojem smislu).

2.)Slobodan Vaskovic je medju prvima (ponosno) izvjestavao o padu Srebrenice,o uspjesima "Srpskog oslobodioca" i neuspjesima "Turaka".Stoga ga svaki patriot BiH ne moze i ne smije voliti(Srebrenicani poput Salke narocito).

3.)Slobodan Vaskovic je SDS-ovac (mozda danas i DS-ovac) i tu lezi odgovor na pitanje zasto on otvoreno napada Dodika.U velikoj su zabludi oni koji misle da su se Slobodan Vaskovic,medijska perjanica SDS-a i Svetlana Cenic,bivsa ministrica RS-a iz reda SDS-a tek tako opametili dolaskom Dodika na vlast.Sasvim je jasno da su izgubili mnogo toga (finansijskog narocito) tj da im je Dodik pomeo racune,sta na zulj – kako god hocete!

4.)Sasvim je nekorektno degradirati neku nagradu,a samo zarad dnevno-politickih zavrzlama.Naime,ne mozemo tek tako davati nagrade stranacki podobnim medijima.Zamislite sad da i Kanton dadne priznanje Avazu zbog patriotizma u razotkrivanju lobisticke mafije predvodjene Safetom Orucevicem.Zar ne mislite da bi to bilo neposteno,znajuci da "Avaz" dosljeno podrzava SDA.E,isti je slucaj i sa "60 minuta".Sam Bakir je nekoliko puta ponovio da bi volio vidjeti SDP na vlasti – za mene to je dosta za nekakvu "objektivnost".

5.)Udruzenje novinara BiH nije podrzalo ovu incijativu Opstine Tuzla,a upravo iz razloga sto smatra da politicari ili stranke ne trebaju favorizovati ili nagradjivati pojedine (podobne) medije.Da li ce (danas-sutra) ako "60 minuta" krene istrazivati pranje novca na sojenicama ili Panonskom jezeru,Opstina povuci nagradu ??? 

6.)Tuzlanska plaketa treba da pripadne nekome ko je uradio mnogo toga za Tuzlu odnosno Tuzlaku u krajnjem slucaju.Zasto davati nekome najvece prizanje Tuzle samo zato sto nas je postedio kritike."60 minuta" ne kritikuje Opstinu,pa se zato i nagradjuje izgleda…

7.)Salko Zildzic je porijeklom iz Srebrenice i u krajnjem slucaju nastrano je dodjeljivati isto priznanje zrtvi i zlocincu.Obojica(Salko i Vaskovic) nose Srebrenicu u sjecanju,ali sa jasnom razlikom:JEDAN JE ZRTVA,DRUGI DIO ZLOCINACKE ORGANIZACIJE = ZLOCINAC.

8.)Salko Zlidzic u ovom slucaju brani Tuzlu i dignitet Tuzlanske plakete,stoga sam kao patriot Tuzle svim srcem uz njega i njegovo djelo.Znamo da medju nama jos uvijek ima onih koji bi sve zaboravili i sirokih ruku pozdravili zlocince,a samo zarad neke vjestacke (kvazi)tolerancije – NIJE TOLERANCIJA AKO SE MI ODREKNEMO SVEGA STO IMAMO (od nasih ljudi do nasih vrijednosti) ZARAD ZIVOTA SA DRUGIMA!

9.)Salko Zildzic je Tuzlak i ja kao njegov sugradjanin stajem rame uz njega,a protiv najezde Chetnika tipa Slobodana Vaskovica.Ako ga vi (narod bez sjecanja) zelite postovati onda bujrum u RS ili Srbiju!

10.)Na kraju mi nikako nije jasan Zeljko Komsic,ZLATNI LJILJAN i njegov postupak rukovanja sa Slobodanom Vaskovicem,MEDIJSKIM ZLOCINCEM.

http://www.facebook.com/group.php?gid=65116547313&ref=mf

ORGINAL: http://umnidebakl.blogger.ba/arhiva/2009/04/06/2125558

Izgleda da se nedavno pojavio i jedanaesti razlog…

6 komentara

  1. Sega mi je, vidim naslov u Avazu Bakir kao dao otkaz Vaskovicu cim je saznao, pa se sjetim da sam citao ovaj clanak jos prije 2 godine negdje i dodjem potraziti na ovaj blog, kad fakat…tacka 2 sve govori. Ali Bakir to kao “nije znao”….

  2. Nije Bakir znao isto ko sto SDP nije znao ko je Nebojsa Malic.
    Ja iskreno vise ne mogu pronaci ni prave rijeci za svo ovo ludilo i gubitak memorije sto nam se desava tek nesto vise od decenije poslije agresije i onakvog genocida. Kao da smo izasli iz pameti.
    I Sonja Karadzic bi mogla kod “antifasistickih gradjana” biti hrabri istrazivacki novinar ili barem voditi kakvu NVO.
    Problem je toliko dubok i toliko mnogostran da bi zahtjevao blog za sebe a sve ovo sa Bakircetom i jaranom mu Vaskovicem je tek jedna mala epizoda.

Komentariši