100 hiljada mrtvih – sitnica!

"Svi smo krivi,svi smo – na ovaj ili onaj nacin – gadarijama kroz koje smo prosli imali udjela.Medjutim,najgore je to sto ,nakon svega,ovdje postoji bolesno takmicenje – ko je kome nanio vise zla.Kao da je vazno da li je u nekom ratu bilo 100 ili 200 hiljada ubijenih…"

Dino Mustafic za NIN (Beograd)

Zadnja recenica je recenica po kojoj cemo pamtiti Dinu Mustafica iz "Nase (sad i cetnicke) stranke".Rijecima ne mogu opisati iznova prozivljeni gnjev koji osjecam svaki put citajuci ove rijeci.Mozda bi Dino trebao malo vise setati krugovima sablasne fabrike u Potocarima,umjesto za njega (ne)dostiznog Dedinja…

86 komentara

  1. “Nedavno je pripadnik ¨sarajevske kulturne elite¨ profesor i režiser Dino Mustafić (jedan od lidera ¨Naše stranke¨), direktor sarajevskog MESS-a, u intervjuu za beogradski NIN (23. april 2009.) po pitanju rata u BiH, izjavio:

    ¨Svi smo krivi, svi smo – na ovaj ili onaj način – u gadarijama kroz koje smo prošli imali udjela. Međutim, najgore je to što, nakon svega, ovdje i danas postoji bolesno takmičenje – ko je kome nanio više zla. Kao da je važno da li je u nekom ratu bilo 100 ili 200 hiljada ubijenih…¨ – kraj citata.

    U zgražanju nad ovim srbofilnim-četnikofilnim gadostima Dine Mustafića, jedan je autor napisao: ¨Trebaju li se Bosanci općenito, a Bošnjaci konkretno pokupiti i pravo na Dedinje, izviniti se Srbiji što su preživjeli i doživjeli najveći zločin kreiran, konstruiran i upravljan upravo s tog mjesta?¨”

    Inace,izjavu prenosim iz zadnjeg “Preporoda”.Sto se tice online arhive – preporucujem “guglanje”..

  2. @ ucenjak

    Ako cemo o licemjerstvu i licemjerima, imal ga veceg od tvog SDA-ovca Emira Hadzihafizbegovica? No on nije tema. Mislim da je Dino Mustafic samo realan lik i nista vise.
    Po meni kljucne rijeci su “na ovaj ili onaj nacin”. Jesmo l to mi, kada kazem mi mislim na odbrambene snage BiH, bezgresni po pitanju rata? Jel to danas ne postoje svadje oko broja zrtava u BiH? Sad pitam ucenjaka, zasto nema nastavka recenice tamoo gdje ti pise kraj citata? Sto nam nisi cijeli intervju objavio ili opet konstruises postove kao kad Mirnes u jednom djelu saopstenja napade SDA ti to “cut”, a “copy – paste” ide kada u istom saopstenju napada SDP i NS?

    @ allamagoosalum
    Kako te je samo mogao promasiti primjer zrtvovanja naroda kada Alija Izetbegovic djelom, a ne intervjuom, zrtvuje Srebrenicu?

  3. 505 — ,ma uvijek se nadje ovakvih “gradjana”.
    doktor music,hvala na savjetu.
    ghost-buster,ja ne pripadam SDA,niti bilo kojoj drugoj stranci.Ne vidim smisla polemici sa covjekom koji smatra da je Dino Mustafic “samo realan lik i nista vise”.Dakle,sasvim je REALNO relativizirati zlocin ???
    (ako nadjes ostatak intervjua – objavi ga!)
    Gost_6469,fakat.

  4. Ovakvih mongoloida je uvijek bilo i biće ih. Nije mi samo jasno to kako neko može tražiti opravdanja za ovakve nebuloze?

    Za početak, ovaj uhljup bi mogao naučiti to da NISU SVI ISTI, da su Bošnjaci bili ŽRTVE, a Srbi (i Hrvati) AGRESORI!

  5. Uhljup bi mogao malo iščitati i NEČERTANIJE od Ilije Garašanina pa da vidi genezu i izvor svih dosadašnjih genocida nad Bošnjacima.A onda će mu kao umjetniku biti jasniji i GORSKI VIJENAC i sintagma “SJEČA TURAKA” kako se Veliki četnik Njegoš izrazi.
    MANKURT JEDAN!

  6. bosnjaci su pobili sve što nije muslimansko, i to se zna jako dobro. kao sto ste klali u ahmicima, na kazanima, u tarcinu vi bi opet klali… kako vas nije stid?

    sada uzgajate teroriste koji ce diljem evrope ubijati nevin svijet kaso sto to rade svugdje u svijetu. fuj, balijenderi pogani.

  7. @ucenjak
    Objavi i nastavak recenice koju ti nazivas relativiziranjem zlocina ili nisi ni procitao taj intervju. Odgovor ti je argumentiran, nema sta.

    @Gost_6469
    Hajd posteno reci, jesi li ti ikada procitao Necertanije?

  8. ghost_buster

    Ključni dio sam iščitao ali fašističku srž iz tog programa sam i OSJETIO na vlastitoj koži!Treba li da te podsjećam da je “bihaćki džep” bio jedan veliki koncentracioni logor kojem je bila namjenjena sudbina Srebrenice?
    Imao si nedavno serijal o CRVENIM BERETKAMA koje su predvodili LEGIJA I ARKAN.Mogao si kroz taj serijal putem orginalnih snimaka,dokumenata i ispovijsti četničkih vojnika da vidiš koje su im bile namjere.

    Proklet bio ko zaboravi žrtve genocida i ko pokušava izjednačiti žrtvu i dželata!

  9. Ne govoris istinu da si procitao Necertanije. Necertanije jeste ideolosko politicka pozadina velike srbije, ali u toj knjizi traziti geneze pocinjenog genocida je dokaz da nisi ocima vidio Necertanije.
    Sta si prezivio u Bihacu to ti znas i nemam namjeru da ti pametujem o tome, serial JEDINICA pregledao prije 4 godine i vidio kako su “zrtva” i “dzelat” medjusobno trgovali.

  10. Zbilja ghost-buster,već to odavno namjeravam pitati:

    Jesi ti Vlah-Četnik ili si samo obični bosanski IDIOT?
    Dokle ćeš pokušavati da nas mentalno truješ?Zar ne vidiš da je to nemoguće?Mi smo nova generacija Bošnjaka-Muslimana koja ima kristalno jasan odnos prema vlastitom kako nacionalnom tako i vjerskom identitetu ali isto tako dobro zna šta je velikosrpska ideologija i svetosavska demagogija!

    Hajd’ razguliiii….!

  11. Ja bi volio da vidim nastavak ovog intervjua, mislim da se ovaj intervju nikad nije ni desio, guglo sam malo, samo sam taj dio nasao na Forumu dnevnog avaza i sarajevo-x!!!

    UCENJAK DAJ LINK, SLIKU ILI BILO KAKAV DRUGI DOKAZ O POSTOJANJU OVOG INTERVJUA!!
    unaprijed zahvalan

    GOD SAVE THE REIS

  12. @Gost_6469
    Izaberi sta hoces od ovo troje (vlah, cetnik ili bosanski idiot) ako je to razlog sto ti nisi procitao Necertanije. Stvari nisu onakve kakvim nam se prikazuju. Evo ti banalan primjer: Mirnes Ajanovic u svom saopstenju napadne SDA, napadne Harisa Silajdzica, napadne SDP i napadne NS, a ucenjak objavi samo dio gdje se napada SDP i NS. Ja sam procitao intervju Dine Mustafica u NIN-u, ali ucenjak je objavio samo pola sporne recenice. Razlika izmedju mene i tebe je ta sto ti kao nova generacija Bosnjaka-Muslimana formiras svoj odnos prema vlastitom idenititu na osnovu polovnih informacija, a ja na osnovu vlastitiog istrazivanja tih informacija. Meni su spominjali Necertanije na fakultetu i to djelo opisali u tri recenice. Ja fino nadjem tu knjigu i procitam i shvatim o cemu se radi.
    Ili jos konkretnije, procitam izjavu Bojana Bajica o mogucoj dominaciji bosnjaka, koja mi nije mirisala na nacionalisticku pricu, ali je imala te elemente. Fino dodjem do broja Bojana Bajica, nazovem ga i odemo na kafu. Ne samo da prica nije nacionalisticka, nego je Bojan puno vise covjek od onog sto sam mislio da jest. Ovdje ucenjak objavljuje Bojanove izjave koje se odnose na reisove stavove, ali ne objavljuje napade na vladiku i Dodika. Hajde sad posteno reci jel to polovna informacija. Ako cemo analizirati bilo koga onda hajmo uzeti sve njegove elemnte iz kojih se moze izvuci stav o nekome ili necemu.
    A razguliti necu, kada nisam 92. razgulio zbog mnogo vecih primitivizmom zadojenih zvijeri od tebe, necu ni zbog tebe.

    @ojhasmog
    Ima taj intervju, ali nije onako kako se cini, fali dobar dio recenice koja je sporna.

  13. Oooooo vidiš ti to:
    ghost-buster je fakultetski obrazovan i sa Bojanom Bajicem se nalazi na kafi što ipak dokazuje da nije obični bosanski idiot!
    “,,,,primitivizmom zadojene zvijeri”-reče gost-buster i mene podsjeti na Dobricu Ćosića koji je nedavno Albance nazvao “moralnim talogom (kaljužom) Balkana”.Da ti nije on na fakultetu držao lekcije iz NEČERTANIJA?
    Ako je neko od od naših prijatelja sa blogga zaboravio ko je Dobrica Ćosić,da ga podsjetim da je to jedan od ideologa VELIKE SRBIJE poznat po rečenici:

    “Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.”

    Dobrica je (vid’ imena molim te) clan SANU-a a eto po svoj prilici velika inspiracija za nešeg ghost-bustera.

    Selam iz Krajine za ponosne Bosance:-)

  14. Kakve veze imam ja sa Dobricom Cosicem? To sto ti imas primitivne ispade ne znaci da sam ja povezan sa Dobricom Cosicem. Cak sta vise, citam izjavu Cosica o lazima i u svemu tome nalazim tebe, samo kad si ti u pitanju zamjenio bi laz sa izmisljanjem. Uostalom tvoj komentar nicim, ama bas nicim nije argumentovano pobio moj komentar koji je prethodio tvom.

  15. Meni nije jasno kako tako moderan i fin gospodin poput tebe ghost-buster,koji ima posebno rafiniran i senzibiliziran stav o društveno-političkim kretanjima i inače vrijednostima visoko-civiliziranog svijeta,troši vrijeme na “primitivce” poput mene i nekih kolega koje često častiš sličnim nazivima?
    Zar ne bi trebao biti negdje u pozorištu,ili crpiti inspiraciju u baletu ili pak prisustvovati GAY PARADI u nekoj svjetskoj metropoli?
    Što se zamaraš s nama čovječe,,,,zar ne vidiš da smo totalno “izgubljeni slučajevi”?

    Lijepo ti kažem:RAZGULIII,,,!

  16. Meni nije jasno zasto je pozitivan neko (B.B recimo) ko napada Reisa ali eto napada Vladiku i Dodika?
    Zar je tesko shvatiti prostu cinjenicu da Vladiku i Dodika treba napadati ali Reisa ne?
    Zlo je zlo a dobro je dobro.
    Zar je tesko sebi priznati da demokratija i sloboda za druge narode postoji samo tamo gdje Bosnjaci vladaju?
    Zar je tesko konacno progledati i shvatiti da je jedini nacin za normalan zivot svih nas zastava sa zlatnim ljiljanima nad svakim gradom u BiH?
    Zar je tesko shvatiti da je cetnik cetnik, da je ustasa ustasa, da je crno crno, da je budalas budalas i da se sve to treba imenovati onako kako jeste?
    Zar je tesko priznati da je ova Mustaficeva recenica izdajnicko-idiotska, da je Brena cetnikusa i odrod, da je Brega Vlasina i karinas, da je Emir usro motku i pljuno na ono sto je pricao?
    Zar je toliko tesko ukapirati da su vecina komunjara a.k.a “gradjana” koji se intenzivno “bave” Reisom, IZ, vjernicima, dzamijama, vjeronaukom i Bosnjacima jedno ili vise od cetvero: djeca iz mjesanih brakova, Srbi i Hrvati koji zive na slobodnim teritorijama, ljudi koji se stide svoga identiteta i porijekla i pojedinci koji radi vlastitih razloga i zivotnog okruzenja imaju problema sa shvatanjem realnosti, usvajanjem cinjenica i donosenjem logicnih zakljucaka?
    Zar je tesko razumjeti da oni kao takvi imaju urodjenu naklonost prema svemu S-H i urodjenu odbojnost prema svemu Bosnjackom i muslimanskom sto je sasvim jasno gledajuci na njihov popis zalbi i prituzbi?
    I na kraju zar je tesko shvatiti zasto proizvodjaci magle poput ovih gore spomenutih opstaju samo na slobodnim teritorijama i zasto imaju toliko uticaja samo tamo gdje Bosnjaci zive.

  17. Ja gost_9968 iz Krajine izmisljam da bi obmanuo sam sebe, da utjesim drugog, izmisljam iz samilosti: da me nije strah, da ohrabrim, da sakrijem svoju i tudju bjedu, izmisljam zbog postenja. Izmisljam zbog slobode. Izmisljanje je vid mog patriotizma i potvrda moje urodjene inteligencije. Izmisljam stvaralacki, mastovito, inventivno.

    Kad nestane argumenata onda vrijedjaj i izmisljaj, tipicno cosicevski.

  18. osnovni problem učenjaka i pripadajuće mu klike je što u njihovim sapranim provincijskim punim praznina nazovi mozgovima nije moguće ubaciti informacije koje su apsolutna istine, nego oni ordiniraju sa ničim praveći od toga svoj nazovi svijet
    jer nisu bošnjake njihova tipa ČETNICI, koji su ljudski ološ, satrali u broju od 100 000 primjeraka, kako vole reći SAMO ZATO što su muslimani, nego SAMO ZATO što su znali da satiru veće glupane i debile od sebe, što se da vidjeti i na sada preživjelim pripadnicima tog nazovi naroda… jer oni vide problem u dini mustafiću koji je napravio ONAKAV remake, ali nikad niko od njih nije niti će pokucati na vrata nekog milutina koji je možda baš njegova oca zaklo, ili najebo mu se sestre, u bukvalnome smislu…
    palamudani, srali bi o svemu i dan i noć, ali nikada i ništa moralno i ljudski uradili ne bi…
    zato i postoji riječ BALIJA koja opisuje polusvijet, pogan, isto slinu, možeš joj raditi šta i koliko hočeš, ona će reći Uh jes vidio šta nam rade, što li ih neko ne urazumi

  19. @umorni
    Nemoj tako to nisu balije nego “nova generacija Bošnjaka-Muslimana koja ima kristalno jasan odnos prema vlastitom kako nacionalnom tako i vjerskom identitetu”. Uvijek smo (mi bosnjaci)imali los odnos prema svemu sto se zove nauka. Dok su djeca srpskih i hrvatskih bogatasa se skolovala, begovska djeca su cugala i ganjala kurve. Kad je begovskim porodicama doslo iz guzice u glavu, tada su vec naveliko zenska hrvatska i srpska djeca se skolovala, a nase djevojcice su karijeru u skoli ne rijetko zavrsavale nakon 4 godine skolovanja, valjda da ne bi neuzubilah nevinost izgubile. Sta danas imamo??? Danas imamo”novu generacija Bošnjaka-Muslimana koja” koja je sposobna stvoriti svoj mali svijet na osnovu poluinformacija i informacija izvucenih iz konteksta, ciji su politicki idoli sposobni samo za kriminal i zatucanje vlastitog naroda.

  20. Zaboravio si navesti i opisati svoju kategoriju:MANKURTE!
    Pa ti si moderni liberal,nije valjda da ti smeta “cuga” i promiskuitetan život?
    Otkud ta mržnja prema begovskim porodicama?Da ti nije pedigre KMETovski?

  21. Nit mi smeta cuga, nit mrzim begovske porodice, nit mi je pedigre KMETovski. Samo mi smeta to sto prica da smo mi bosnjaci ugnjetavani zato sto smo bosnjaci, a ne zato sto smo zatucani i polupismeni, odnosno nepismeni bili. Upravo begovske porodice su trebale ponijeti teret odskolovavanja svoje djece, jer su bili u mogucnosti i dati nam (nama bosnjacima) intelektualnu snagu da ne bi bili ugnjetavani.
    BTW: Mozes me nazivati i vlahom i cetnikom i bosanskim idiotom i mankurtom, uopce me ne pogadja i to iz dva razloga: 1. Nekompetentan si; 2. Jadan je onaj ko se citalacki ogranicio sa Laticem i Alispahicem.
    Pozdrav i selam.

  22. Slušaj MANKURTE,
    Kad bi sjedili za istim stolom i ušli u verbalni konflikt te mi ti opsovao mater.Iako sam ljuti krajišnik najvjerovatnije bih ti samo uzvratio :”…i ja tebi”,te bi se lijepo razišli.
    No,kad mi umanjuješ žrtve agresije i genocida nad Bošnjacima ili pokušavaš izjednačiti žrtvu i dželata tad bjesnim i šamar ti je zagarantovan pa makar bio ja kasnije donji!
    Zapamti da postoji i takva kategorija ljudi!
    Puno knjiga doma imam ali od Latića i Alispahića baš ništa!
    Ne znam što njih spomenu?Buncaš…..da nije virus prešao sa kolege “ojhasmog”?

    Selam i tebi.-)

  23. 1. Ja ti nikada ne bi opsovao mater.
    2. Predlazem ucenjaku da uz Bojana Bajica i tebe nazove dobricom, ti se slomi od izmisljanja. Gdje ja to umanjujem zrtve genocida i izhednacavam agresora i zrtvu??? I BTW Samo sam Boga bojim, stoga tvoji samari su smijesni, a oko samaranja ne bih jer nisam primitivac koji bi se tukao.
    3. Naucio sam ja dovoljno da u ovoj drzavi ima raznoraznih kategorija ljudi.
    4. Ocigledno si kupovo knjige na metar za ukrasa (komunisticki fol), a ne za citanje.
    5. Pogledaj samo kako me nazivas i sve ce ti biti jasno sto te povezujem s ovom dvojicom.

  24. Nisam mislio da nisi kompetentan da mene analiziras, nego sam mislio da nisi kompetentan da komentarises drustvene pojave kada u nedostatku argumenata izmisljas i pokusavas vrijedjati. A i vidim prosirio si svoj djelkrug, sad si Laticu i Alispahicu dodao i Dodika.

  25. UCENJAK JE LAZOV, VELIKI TE I NJEGOVI SVI PRATIOCI i sveopci provincijalci.ravni ste draganu Davidoviću i Draši, pravi fašisti-totalitaristčko-nabrijani maloumni degeni… .
    sram vas i stid bilo sto izmisljate gluposti…
    umrijecete i goricete u paklu… a i ja svama 😀 al to meni ne smeta 😀

    GOD SAVE THE REIS

  26. ghost-buster,moras razluciti javno djelovanje od privatnih osobina nekog politicara.Licno poznajem Bojana Bajica i da,sjedio sam sa njim na kahvi.Izuzetno zanimljiv(i pricljiv) lik.Medjutim,ovo ne opravdava nastranost njegove JAVNE teze o “nepovoljnim” nacionalnim kretanjima.Da ti kazem iskreno,Bojan me uistinu razocarao i ne mogu da vjerujem kakve crne misli nosi u svojoj glavi.Javni diskurs je izuzetno fascinantna stvar i govornici kao pojedinci nisu toliko bitni,koliko njihov uticaj i znacaj na odnosno za javnost.Dakle,ne svodi stvar na stanje apsurda tj “kafe sa Bojanom”.

    ojhasmog,FASIZAM je ostati ravnodusan pored ove izjave naseg uvazenog i (samo)priznatog Europejca Dine Mustafica.Pa ti vidi na kojoj si strani…

    umorni,izgleda da si ti paradigma historijske teznje mankurta i (propalih) komunista da svoje frustracije lijece aktom konstatnog spocitavanja Bosnjacima na njihovom ponasanju.”Nazalost”,sama historija te demantira:Od genocida preko genocida,pa sve do genocida!

    Mankurt do mankurta! SRAMOTA!

  27. Da li te je razocarao ili ne svejedno je jer je Bojan Bajic probosanski politicar, samo sto se od vecine probosanskih politicara iz SDA, SBiH, pa i djelom iz SDP razlikuje po tome sto je civiliziran. Stanje apsurda je objavljivanje pola recenice i izbacivanje same recenice iz njenog konteksta, stanje apsurda je kada Mirnes napada SDA,SBiH,SDP i NS, a ti objavis samo napad na SDP i NS. A kafa sa Bojanom je bogatstvo, a ne apsurd.

  28. Ne bih sigurno ostao ravnodusan da se ovaj intervju zaista i dogodio 😀 , mada eto recimo i da postoji, nigdje nije završena rečenica..
    a ti ucenjace i tebi slicni ste obicni seljacki lazovi sa kerecim pedigreom 😀
    sram nek vas je, jer upravo takvi kao ti trujete ovu zemlju sve u bozije ime…mrs bando jedna nevaspitana i neodgojena, nadjite si chuku pa uzivajte, povedite i reisa, smece nije zasluzilo nista bolje…

    GOD SAVE THE REIS

  29. Izjava je sasvim jasna i nisam siguran da bi je kontekst mogao opravdati.Intervju nazalost nemam u citavoj formi,ali zato ne bjezim od njega i iskreno trazim od komentatora da objave ovaj intervju ukoliko ga posjeduju.

    Dalje,izjava stoji i ona ce imati efekte na javnost Srbije,ali i Bosne i Hercegovine.Ubjedjen sam da je ovo “leglo” vjernoj citalackoj publici magazina “NIN”.

  30. Halo, osvjesti se konju jedan, mozda ova izjava nikad se nije ni dogodila, niti ce se dogoditi, sve dok nevidim original ne vjerujem…a ti lazove ako mozes sa tim zivit da nevinog covjeka optuzujez pomocu lazi a i pritom se pravis da si dobar sa bogom, razmisli malo o svojoj licemjernoj licnosti i buducnosti !!!

    sram vas i stid bilo!!!seljacine neandratalsko-lažovsko-fašističke

    GOD SAVE THE REIS

  31. @ucenjak
    Sta mislis da sporne recenice ide naprimjer ovako: “Kao da je vazno da li je u nekom ratu bilo 100 ili 200 hiljada ubijenih kada je samo 10-tak % odgovornih ljudi za ta ubistva procesuirano.” Da li je u ovom slucaju prekid recenice izvlacenje iz konteksta?
    Stvarno si mi nejasan, na osnovu dvije-tri recenice i to nepotpune ti si se nasao pametan da sudis cijelom intervjuu. Doduse, posten si pa si priznao da nisi procitao intervju.

    @Gost_5965_zgb
    Vrijedja te istina, a ne ja. A to sto ti zivis, djelujes i razmisljas na osnovu poluinformacija nije moj problem.

  32. @ ojhasmog

    Vrijeđaš.

    @ ghost-buster

    Koja istina? Čime dokazuješ svoju tvrdnju?

    I kad misliš potkrijepiti validnim informacijama nekoliko svojih tvrdnji za koje si više puta upitan na čemu ih temeljiš? Imaš li ti uopće odgovore na pitanja koja si evo sve dosada ostavio neodgovorenim? Zar ti ne moraš odgovarati na pitanja, ali drugi tebi moraju podastirati cijele intervjue i odgovore na pitanja kojih god se ti sjetiš? Najblaže rečeno : nepristojan si!

  33. @Gost_5965_zgb
    Istina je da si ti zastitnik pedofila i bludnika. Tebe to vrijedja!
    Istina je da si primitivan, jer meni zbog mojih stavova prijatis tipa dodji u Zagreb ako smijes. Tebe to vrijedja!
    Istina je da djelujes i razmisljas na osnovu poluinformacija. Konkretno po pitanju ovog intervjua si izjavio da je ovo”Dosada najmizantropnija izjava u ovom tisućljeću!” a bez da si procitao intervju ili jos gore cijelu recenicu. I to vrijedja!
    hoces jos da ti nabrajam?

    Opet ti kazem postavi pitanje i ja cu ti odgovoriti na to pitanje ako naravno znam odgovor. A sad da ja trazim naka pitanja sto si ti postavio meni u zaboravljenim postovima ne pada mi na pamet jer si mizeran lik.

    P.S. Istina je da si mizeran i neinteligentan lik. Pogledaj samo kako se sprdam s tobom. I to te vrijedja!

  34. @ ghost-buster

    Vrijeđaš. To si i priznao na kraju komentara. Iznosiš neistine pa priznaj i to. No budući da ne daješ odgovore na pitanja o utemljenosti svojih tvrdnji, zaključit ću da nemaš dokaza za iste jer bi mi u suprotnom (kako si i sam rekao) odgovorio te ću i to smatrati priznanjem.

    @ umorni

    “Allah neće izmijeniti jedan narod dok on sam sebe ne izmijeni. A kad Allah hoće da jedan narod kazni, nitko to ne može spriječiti; osim Njega nema mu zaštitinika.” (Er-R`ad, 11)

  35. @Gost_5965_zgb
    Ja sam naveo konkretno sta si ti i sta te vrijedja, na pitanja ne odgovaram iz prostog razloga sto jos pitanja nisu postavljena, a to sto ti smatras priznanjem me zaboli cose jer ti za pedofila i bludnika tvrdis da je dobar covjek, pa me tvoje smatranje nekog mog priznanje i ne cudi.

  36. @ ghost-buster

    Vrijeđaš. A to što nemaš potrebu potražiti pitanja znači da živiš, djeluješ i razmišljaš na osnovu poluinformacija i neistina.

    Pitanja su već postavljena, a ti nisi niti na jedno odgovorio već si se odlučio oglušiti na njih.

    A i zašto razlikovati tražiti i odgovoriti? Kakva je to besmislica? Ti ne trebaš samo tražiti pitanja, već i odgovoriti. U tvome slučaju jedno ide s drugim.

  37. @zgb@ucenjak

    vrijeđate SVI vi što nas pravite naivnima i budalama, sva sreca moj rezon
    i nije toliko otrovan da padam na vase laži i vaše obmane,kao što padaju maloljetni delikventi i provinicijalci …
    Vi hoćete da vodite ovu BiH , vi se borite za nekakva prava, lažovi prevaranti jedni..neka vas je sram i stid…

  38. @ ojhasmog

    U mojim komentarima nema ničeg uvredljivog, a postovi učenjaka su sasvim precizni i nedvosmisleno ukazuju na mržnju prem islamu i strah od istog. Nitko te ne pravi naivcem i budalom te ne laže i ne obmanjuje. A i nemam ambicija voditi BiH. :-)))

  39. @Gost_5965_zgb
    Postavis pitanja i ja odgovorim i zavrsena prica. Ja se trudim da sto vise citam, ali sad da ja trosim vrijeme i da trazim pitanja jednog bezveznjakovica poput tebe mi zaista ne treba, jer takve mizerne likove poput tebe saltam usput. Znaci ako imas pitanje ili pitanja izvoli postavi ovdje, naravno i ako imas hrabrosti i muskosti.

  40. @ ghost-buster

    Vrijeđaš. Ne mislim ti ponovo postavljati pitanja. Već sam izvolio i postavio ih tamo gdje si iznio tvrdnje za koje nemaš dokaza.

    I kakvo ti to šaltanje usput spominješ? O čemu ti to? Kakva hrabrost i muškost? Da bi se tebi postavilo pitanje? Ha ha ha! Ma daj se uozbilji!

  41. @ ghost-buster

    Da si ti pametan shvatio bi da su tvoje konstrukcije previše izvještačene, previše umjetne, previše očite, previše nesuvisle. Dakle, nije ti uspjelo da na ovaj način prikriješ nedostatak argumenata. Tvoje tvrdnje, stavovi i opaske se ne temelje na činjenicama. Zato nemaš odgovore. Ali to je ionako svojstveno mankurtima.

  42. Bravo legendoooooooooooooo :)))). Meni nije uspjelo da prekrijem nedostatak argumenata. Pogledaj svoj zadnji post i nadji slovo a od argumenta i ja cu se sloziti s tobom. Jel to jos uvijek nemas hrabrosti da postavis pitanja?

  43. @ ghost-buster

    Tražiš da ti postavim pitanja koja su već postavljena? I još pri tome problematiziraš oko moje hrabrosti? Ne znam gdje vidiš osnove za svoje likovanje, ali ti si se izgubio u ovoj priči.

    Podsjetit ću te: pri komentiranju prijašnjih postova si iznosio tvrdnje za koje nisi ponudio dokaze i utemeljenja. Upitan si za iste, ali nisi ih ponudio na razmatranje. A nakon što sam te više puta upozorio da si u najmanju ruku nepristojan jer se oglušiš na pitanja koja ti drugi upućuju, ali se ne ustručavaš postavljati pitanja drugima kako ti kad koje padne na pamet (čak i onda kad nisu vezana za temu posta), počeo si po svom ustaljenom običaju istipkavati brdo konstrukcija koje obiluju netočnim tezama te pri tome redovito pribjegavaš uvredama iz čega se opet jedino može zaključiti da ti nedostaje argumenata, da se tvoje tvrdnje, stavovi i opaske ne temelje na činjenicama i da zato nemaš odgovore. To se zove mankurtska izgubljenost.

    P.S. Kakav ti to moj zadnji post spominješ? Jedini koji na ovom blogu piše postove je učenjak.

Komentariši